Új inkubátorház a vállalkozások ötleteinek megvalósításáért

Székesfehérvár - Kedden délután tartotta projektnyitó rendezvényét a Grand-Due 2005 Kft. A társaság a megyeszékhelyen létesít inkubátorházat, amely várhatóan 2011 októberére készül el, majd 2012 januárjától a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak) ad otthont azzal a céllal, hogy impulzusaikból, ötleteikből végül valódi termékek, szolgáltatások jöhessenek létre.

Miskei Anita

 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy fogalmazott, a Fejes László és Fejes Endre által megvalósított beruházás valaminek a kezdete. Az inkubátorház ugyanis segíti a kkv-kat terveik megvalósításában. Hangsúlyozta, bár a megyeszékhelyen számtalan nagyvállalat is jelen van, a legtöbb aktív korú munkavállalót mégis a helyi kisvállalkozások foglalkoztatják. Fejes László, a társaság ügyvezetője hozzáfűzte, a negyven hazai inkubátorházból háromnak ad otthont Székesfehérvár. Céljuk, hogy a fiatal vállalkozásokat komplex módon, a városközpontban szolgálják ki.

- Rövid távú célunk, hogy olyan mikrokörnyezetet teremtsünk, ahol a fejlődő vállalkozások tökéletes piaci szereplőkké válhatnak. Hosszabb távon pedig szeretnénk munkahelyeket teremteni - mondta Fejes László. Megjegyezte, a vállalkozások legfeljebb öt évig használhatják az inkubátorházat, annak szolgáltatásait, jó infrastruktúráját, azt követően át kell adniuk a helyet az újabb kezdő vállalkozásoknak.

Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, a beruházás legfőbb üzenete, hogy aki épít, az hisz, s aki hisz, akar is. A társaság bizonyítja, érdemes Magyarországon dolgozni, az országot építeni. Kiemelte, a több mint 189 millió forintos beruházás hetven százaléka pályázati forrásból valósulhat meg, ami pedig arra bizonyíték, hogy az unió és a magyar állam is akarja a vállalkozásokat.

- Számunkra fontos, hogy olyan üzleti környezet születhet, mely vonzóvá teszi a fiatalok számára is a vállalkozói létet. Ráadásul az inkubátorházban nem csupán cégek dolgozhatnak egymás mellett, hanem együtt is, hisz itt partnerekre találhatnak a helyi vállalkozások egymásban. Talán épül egy közösség, s általa egy ország is - tette végül hozzá az elnök.   

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!