Ismét teljes vonalon járnak a vonatok a dél-balatoni vonalon, de késések még vannak

Kisiklott egy pályafenntartó szerelvény Nagyrécse és Nagykanizsa között, ezért húszperces késések voltak pénteken kora estéig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon - közölte a Mávinform pénteken.

MTI

Befejezték a kisiklott munkagép műszaki mentését Nagyrécse és Nagykanizsa között, így ismét vonatok szállítják a teljes Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vasútvonalon az utasokat péntek kora estétől - közölte a Mávinform az MTI-vel.
A közlemény emlékeztet: 12.20 órakor Nagyrécse és Nagykanizsa között egy munkagép kisiklott. A műszaki mentés ideje alatt az említett szakaszon autóbuszok közlekedtek a vonatok helyett. A szakemberek befejezték a műszaki mentést, így újra a teljes vonalon közlekedhetnek a vonatok.
A vonatpótló autóbuszos közlekedés miatt a nap folyamán jelentős késések alakultak ki, emiatt az esti órákban még átlagosan 20-25 perces késések várhatók. 
Felhívják az utasok figyelmét, hogy péntek este 9 órától az említett vasútvonal Zalakomár és Nagykanizsa közötti szakaszán pályafelújítást végeznek. A tervezett munkálatok ideje alatt a közlekedők autóbuszos átszállásra számítsanak.
A Mávinform arról is tájékoztat, hogy Kőbánya-felső és Budapest-Keleti pályaudvar között a vasúti felsővezeték hibája nehezíti a vasúti közlekedést. Ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok, emiatt a hatvani és az újszászi vonalon utazók – várhatóan este 9 óráig - átlagosan 20-25 perccel hosszabb menetidővel számoljanak.

Friss menetrendi információk itt, a Máv-Start honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!