Negyvennyolcmilliós támogatás Kulcsnak

Kulcs - Negyvennyolc millió forintot már elnyert, és további több százmilliós támogatásra pályázik a löszpartcsúszással sújtott kulcsi önkormányzat.

Szigeti Sándor

Kiss Csaba tegnap lapunknak elmondta: folyamatban van egy negyvenegymillió forintos pályázatuk is, amelynek révén a kulcsi hajóállomás mögött omló löszpartot állítanák helyre:

- A hajóállomás állami tulajdon, így ebben az esetben igénybe tudjuk venni a központi vis maior keretet. Negyvenegymillió forintot szeretnénk lehívni, hogy megmenthessük a hajóállomást - hangsúlyozta a polgármester.

Kulcson összesen több mint másfél kilométer hosszan, négy helyen indult meg idén januárban a magaspart a Duna irányába. Az önkormányzat szeretne pénzt elnyerni valamennyi veszélyes terület rendbetételére.

- A Magyar Államkincstárhoz éppen augusztus elsejétől lehet pályázatot benyújtani, mintegy négyszázmillió forint keretösszegben. A saját anyagunkat várhatóan már most kedden megküldjük - tette hozzá Kiss Csaba.

Az ingatlantulajdonosok legnagyobb problémája eközben továbbra is az, hogy nincs áramszolgáltatás a területen. Sokan azonban villany nélkül is kint töltik a nyarat a telkükön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!