Díjazott rajzok, ízes székely történetek a népmese napjára

Székesfehérvár - Pénteken, szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját. A nagy meseíró emlékére hirdetett rajzpályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A díjátadót csütörtökön tartották.

Szabó Zoltán

 Benedek Elek témái, motívumai nyomán a pályázat az idén a Bábák és babák címet kapta. Nyolc fehérvári általános iskola - a Táncsics, a Kossuth, a Vasvári, a Hétvezér téri, a Szent Imre, a Tóvárosi, a Munkácsy, a Kodály - diákjai több, mint nyolcvan művet küldtek be. A munkákat Bánkuti Gábor, a Széna Téri Általános Iskola könyvtárosa és rajz szakos tanára értékelte.
A díjkiosztót ma tartották, a művelődési ház igazgatója, Adorján Viktor ismertette az eredményeket. Különdíjas lett Pék Bori, a Kodály iskola 2. osztályos tanulója és Somos Nóra, a Munkácsy iskola 4. osztályos diákja. Ők nem a megadott témakört dolgozták fel ugyan, de magas színvonalú munkáik érdemesek az elismerésre. Az alsó tagozatosok között első lett Nida Zalán, a Tóvárosi iskola másodikosa, a második Takács Gyula Levente, ugyancsak a Tóvárosi iskola negyedikese, míg a harmadik Horváth Laura Anna, a Szent Imre iskola 9 éves diákja. A felsősöknél a legjobb Molnár Adrienn, a Kodály iskola nyolcadikasának munkája lett, a második helyen a szintén kodályos és nyolcadikas Molnár Kitti, a harmadikon Köteles Kata végzett, utóbbi a Munkácsy iskola tanulója.


A díjkosztó után mutatta be kedves és szellemes, Mosoly mindenki lelkére című műsorát az egyszemélyes Lábita Színház, azaz Csernik Szende. A székely művész kezeivel, lábbábjaival és beszédével nem csak elszórakoztatta a gyerekeket-felnőtteket, de székely szavakra, szólásokra is tanította őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!