Ladányi: vissza a pályára

Székesfehérvár - A bajnokság kilencedik helyezettjéhez látogat ma este a Sapa Fehérvár AV19 alakulata. Ami biztos, még a két sérült, Ladányi Balázs és Mihály Árpád nélkül.

Tóth Bence

Három héttel a térdműtétje után lépett tegnap újra jégre a Sapa Fehérvár AV19 202-szeres válogatott csatára, Ladányi Balázs. 
-  A gyógytornánál jelentkeztek az első fájdalmak, ami az orvosok szerint normális ebben a stádiumban. Tegnap léptem jégre először. Négy hétnek el kell telnie a műtétet követően, így amennyiben minden jól alakul, jövő hét végén már játszhatok - mondta a szélső, akinek minden bizonnyal vízválasztó volt a konditermi edzéseket felváltó csütörtöki jeges debütálása, hiszen valójában ekkor derült ki, mennyire is terhelhető a térde.
-  A formába lendülés már más tészta.  Szerencsére nincs abban nagy tapasztalatom, hogy egy hónap kihagyást követően  mennyi idő kell, hogy visszanyerjem az eredeti formámat. Két évvel ezelőtt a belső térdszalagomat operálták,  akkor  egy  tisztító beavatkozáson  estem át. Szemben a korábbi műtétemmel, most  az időzítésbe hiba csúszott, hiszen akkor a szezonkezdésre rendbe jöttem - folytatta az EBEL tavalyi szezonjának pontkirálya. Tartja a mondás, lassan jársz, tovább érsz - hatványozottan igaz lehet ez a 35 esztendős játékosra is...
-  Képtelen vagyok a  lassan járásra - nevet fel harsányan -, de a viccet félretéve,  a tapasztalat azt mondatja velem, nem érdemes elsietni a rehabilitációt. Szeretnék mielőbb visszatérni, ám csak akkor, ha tökéletes állapotban vagyok, és az orvosok is áldásukat adják rá. Nem éri meg kockáztatni a szezonomat, sokan fizettek súlyos árat a korai visszatérés miatt - mondta bölcsen Godó, akit végezetül csapata eddigi szereplésének az értékelésére kértünk:
- Lehetne jobb is, rosszabb is. Nem marasztaltam el a srácokat, mert kikaptak büntetőkkel a vert helyzetből felálló Linztől. Fontos, hogy minden pontnak örüljünk. A jövőre nézve lehet a meccsnek pozitív hozadéka:  a támadójáték ugyanis hatékony volt. A  klagenfurti vereség azért bossszantó, mert csupán nüánszok hiányoztak a sikerhez, viszont mutatja a csapat erejét,  hogy a Salzburgot könnyedén elintézte a rekordbajnok.  A sérülésekkel rosszul indult a szezon, de abból kell főzni, ami van. Bárhol bármi megtörténhet, ezt bebizonyítottuk mi is - zárta gondolatait Ladányi.
 
A vállsérüléssel bajlódó Mihály Árpád is  jó úton halad a rehabilitációban, ám a ma Znojmón 19.15-kor kezdődő csatán még egyelőre  nem lép jégre.
- Kedden már edzettem, javul a vállam, ám még érzékenyen érintik az ütközések. Reménykedem, hogy vasárnap itthon játszhatok - bizakodott Mihály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!