László Dezső világbajnok

Dunaújváros - Titokban reménykedtünk, és máris van örülnivalónk. A jelenleg zajló berlini tájékozódási búvárúszó-világbajnokságon világbajnokot ünnepelhet a megye László Dezső révén.

Jankó Árpád

A felnőtteknek rendezett világversenyen ragyogó eredmény született már a vb elején. A dunaújvárosi DVCSH UBSE versenyzője,  László Dezső MONK-gyakorlatban Balázs Péterrel (Bp. Amphora Klub) világbajnokságot nyert a még elviselhető tizenkilenc fokos vízben.
 A MONK-gyakorlatról annyit kell tudni, hogy páros verseny, és  víz alatti pontokat kell megtalálni. Azaz két versenyző teljesíti a versenypálya feladatait. Nehezíti a tájékozódási búvárok helyzetét, hogy csak a rajt pillanatában kapják meg a térképet. A víz alatt kell meghatározniuk az útirányt. Az értékelésnél a megtalált bóják száma, és az utolsó bója elérésének ideje számít.
A női MONK-gyakorlatoknál is volt elismerésre méltó eredmény. A dunaújvárosi Bognár Bernadett a szintén budapesti és amphorás Hatházi Katalinnal a negyedik helyen végzett,  vagyis épphogy lemaradtak a dobogóról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!