Megerősítik a megcsúszott partot

Kulcs - A Start munkaprogram keretében harmincnyolc közmunkás dolgozhat a kulcsi part megerősítésén.

Körmendi Erzsébet

Majorné Angyal Erzsébettől, a dunaújvárosi munkaügyi kirendeltség vezetőjétől tudjuk, hogy összesen hetvenhat álláskeresőt, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülőt értesítettek ki Kulcson és Rácalmáson arról, hogy dolgozhatnának a kulcsi szakadóparton. Közülük harminchárman jelentek meg hétfőn reggel azon a tájékoztatón, ahol megtudták, mi lenne a teendőjük. 


Megkapták a szükséges dokumentumokat, és az orvosi vizsgálat után kiderül, közülük hányan lennének alkalmasak a feladatra.
Harmincnyolc közfoglalkoztatott alkalmazására kaptak pénzt. A hiányzó helyeket újabb értesítésekkel igyekszik feltölteni a kirendeltség, kiterjesztik Adonyra is az ajánlatot. A Start munkaprogram keretében kapott lehetőséget Kulcs arra, hogy közmunkások segítségével állítsa helyre a partfal csúszásveszélyes övezetének egy részét. Kiss Csaba polgármester azt mondja: a pályázaton nyert támogatással és a  10 százalékos önrésszel együtt 26 millió forintot költhetnek a hajóállomás és a strand fölötti résznek, valamint az úgynevezett Vöröspartnak a rézsüzésére, valamint a terület csapadékvíz-elvezetésének megoldására. Az említett összeg magában foglalja a napi nyolc órában foglalkoztatott közmunkások bérét, az eszközök és felszerelések beszerzését, a földgép-munkákat és a szükséges művezetői és mérnöki tevékenységet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!