Német hadisírgondozók érkeztek

Székesfehérvár - A Szentlélek katonatemető német sírjait érkezett gondozni egy német küldöttség, amelyet a Városházán fogadtak pénteken.

feol.hu

A Városházán fogadta pénteken Róth Péter alpolgármester a bajorországi Bogenből érkezett Panzerpionierbataillon 4 alakulat katonáit. A hétfőn Fehérvárra érkezett csapat szeptember 23-áig marad és munkálkodik - a Német Háborús Sírokat Gondozó Szövetség szervezésében, együttműködésben a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztállyal - a Szentlélek katonatemetőben. A német szövetség olyan társadalmi szervezet, amely civil támogatásokból és a német hadsereg támogatásával szervez Európa-szerte katonasír gondozást. Körülbelül 800 német katonatemető van Európában, ezek ápolását szervezetten végzi a német szövetség. Magyarországon is több városban - Székesfehérvárott, Sopronban, Budaörsön, Debrecenben stb. - évek óta gondoznak sírokat. A székesfehérvári Szentlélek temetőben a német sírok gránit fejfáit festik, és faültetést végeznek. Róth Péter a nagytanácsteremben fogadta a vendégeket, és köszönte meg nekik vállalásukat. Hozzátette: a Németországból érkezőkkel különösen jók a kapcsolatok, rendszeresen találkozni velük a különféle kegyeleti- és emlékhelyeken, megemlékezéseken.

A program szeptember 22-én ünnepélyes keretek között, koszorúzással zárul a program.

(forrás: szekesfehervar.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!