Ismét bővített a szelepgyártó

Székesfehérvár - Új üzletágat indít a Videoton Ipari Parkban az Emerson Process Management Fisher cég.

Klecska Ernő

A szelepgyártó cégóriás sor Quick Ship  (gyors szállítás) üzletága közel 35 millió dolláros üzlet lesz -  jelentette be Derek Farr, a Fisher Valves Europe alelnöke.  Az új üzletág, amely a cég ügyfelei nem tervezett javításokhoz szükséges alkatrészekkel való  azonnali kiszolgálására jött létre, 30 új munkahelyet jelent. Fő célj, hogy soha ne veszítsenek el ügyfelet  a hosszú rendelési idő miatt, ezért innen szolgálják majd ki minden alkatrész-rendelő ügyfelüket - hangzott el. 

A rendezvényen, ahol  a cégcsoport összes európai értékesítője jelen volt, Mátrai Ferenc ügyvezető igazgató, Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Roland gyárigazgató és Diószegi József Fisher, a  Valves Quick Ship képviselője köszöntötte  a munkatársakat. A most megnyitott egység a raktározott termékek esetében 24 órán belül,  a gyártott alkatrészek és a szelepek esetében pedig legfeljebb 3 nap alatt juttatja el az árut a megrendelőhöz.
Az Emerson egy éve, tavaly októberben nyitotta meg új, európai szolgáltatóközpontját, amely a a Fisher divízió európai értékesítés-támogatását végzi. A munkahelyeket akkor külföldről helyezik ide - most új üzletág jön létre.  A cég ipari szabályozószelepeket gyárt, a világpiacon 25 százalékkal piacvezető. Az itt készülő termékek 40 százaléka az EU-n kívül talál gazdára, főleg az olajiparban - leginkább  a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Itthon  a MOL és a Borsodchem  a cég legjelentősebb vevője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!