Válaszok a jövő nagy kihívására - Idén 40, jövőre pedig 120-150 új állás

Székesfehérvár - Személyesen Orbán Viktor miniszterelnök indította el a Jüllich Glas új, napelemgyártó gépeit.

Klecska Ernő


Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarországon most azok a legfontosabb helyek, ahol magyarok adnak munkát magyaroknak. Erős nemzeti gazdaságot akarunk teremteni, és ehhez sok ilyen helyre van szükség - jelentette ki. Úgy vélte: a célok elérése érdekében folytatni kell az új Széchenyi-tervet, támogatni kell a beruházásokat, a vállalkozásokat és a munkahely-teremtést. Ez a hely a jövőről szól, hiszen a napenergia hasznosítása válasz a jövô egyik nagy kihívására - szögezte le a kormányfô, aki Cser-Palkovics András fehérvári polgármesterrel együtt nyitotta meg az üzemet.

Jüllich Ádám, a Jüllich Glas elnöke ünnepi beszédében elmondta, a cég elmúlt 27 éve sikertörténet, egy garázsból induló családi vállalkozásból mára Magyarország legnagyobb síküveg-megmunkálással foglalkozó vállalata lett. A cég magyar tulajdonú, és magyarokat foglalkoztat, Magyarországon - emelte ki. Mint lapunk szombaton megírta: a cég vezetése pénteken bejelentette, hogy korszerű napelemek gyártását kezdte meg Székesfehérváron a Jüllich Glas Holding Zrt. solar üzeme. A 13 ezer négyzetméteres gyár 2,5 milliárd forintból valósult meg, amiből 1,2 milliárd forint a gépbeszerzés és az ingatlanfejlesztés, 800 millió forint pedig a kutatás-fejlesztés költsége volt. Az egykor garázsból indult családi vállalkozás, a Jüllich Glas közel 500 főt foglalkoztató, 8-9 milliárdos árbevétellel, síküveg-megmunkálással foglalkozó piacvezetô vállalat, amelynek székhelye Fehérváron van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!