Színjáték, három napon át

Székesfehérvár - Három napon játszottak hűséges és leendő hűséges, vagy alkalmi nézőiknek A Szabadművelődés Házában működő felnőtt színjátszó csoportok a FESZT, vagyis a Fejér Megyei Színjátszó Találkozó keretében. Idén huszadszor szervezték meg a rendezvényt.

Bokros Judit

A FESZT célja egyrészt az, hogy a megyében működő, alternatív színjátszó csoportok megmutassák magukat a közönségnek, átadják nekünk, nézőknek a játék, a színjátszás örömét, élményét – mindezt ingyen -, másrészt pedig, hogy egymás között tapasztalatot cseréljenek, kötetlen diskurzust folytassanak az előadások között és után.

Idén négy csoport lépett föl (három fehérvári, A Szabadművelődés Házában működik): a Szabad Színház pénteken este Béla király című darabját adta elő, ma délelőtt pedig egy felnőtteknek is szórakoztató gyermekelőadással, a Bogárka-landdal örvendeztette meg a publikumot. Szombaton este szép számú érdeklődő előtt játszotta a Prospero Színkör E mozgó zűrzavarban című, formabontó, improvizációkból is építkező darabját. Őket az EZIS Színház követte, egy Örkény-dráma, a Kulcskeresők feldolgozásával, a szombati napot pedig egy vendég csoport, a KB35 Inárcsi Színjátszó Egyesület előadása zárta.

A változatosság gyönyörködtet – mondják, s aki végignézte a darabokat, az tapasztalhatta is ezt, hiszen amennyi csoport, annyi stílus, választás és megvalósítási forma. Egy-egy előadásért is megérte azonban a FESZT-re látogatni, és élményt szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!