Ukrán-magyar együttműködés

Székesfehérvár - Együttműködési megállapodást kötött egymással Ukrajna Luganszk régiójának és Fejér megyének a kereskedelmi és iparkamarája.

Klecska Ernő

A megállapodást Szergej A. Kiricsenko, a Lugánszki Regionális Kereskedelmi és Iparkamara és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke látta el kézjegyével.  Luganszk régió  Ukrajna egyik legjelentősebb, legkeletibb megyéje, közvetlenül határos Oroszországgal, rendkívül jelentős nyersanyagkitermelése és ipara van, több ottani cég is jelen van Magyarországon, köztük a Dunaferrt tulajdonló vállalkozások - mutatott rá Szergej Kiricsenko. Luganszk, amelyet korábban Vorosilovgrádnak is hívtak, egykor Fehérvár testvérvárosa volt - emlékeztetett rá a szakember.
A kölcsönös gazdasági-üzleti kapcsolatok erősítése azért fontos, mert mivel Magyarországon a belső fogyasztásra nem lehet számítani, a külgazdasági kapcsolatok erősítése jelentheti  a kiutat a válságból - hangzott el. Az ukránok több ipari üzemet is megtekintettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!