Gyerekrajzokkal ékesített naptár jelent meg

Székesfehérvár - Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület immár a tizedik alkalommal jelentette meg a fehérvári óvodás és általános iskolás gyerekek rajzaival díszített naptárát.

Házi Péter

Ez tényleg az a naptár, amelynél nem a dátum a fontos, hanem a hónapokat kísérő rajzos, festett alkotások.
 - Minden évben igyekszünk más és más címet adni a naptárnak, illetve az azt megelőző rajzpályázatnak, idén a Fehérvár gyöngyszemei címet találtuk ki  - mondta Róka Gyula, aki több mint egy  évtizede lelkes szervezője a  rajzpályázatnak és a naptár  összeállításának. Apropó, kiállítás: a Civil Korzón korábban tárlat nyílt a gyermekek alkotásaiból, s a számtalan, egyéni  látásmóddal készült alkotás közül tizenhárom került be a most kiadott naptárba. A Szent Anna-kápolnától a Hiemer-házon át a gyönyörű épületekig,  sokféle  technikával készült alkotást válogattak be a kiadványba, amely az Esélyek  Háza és az ARISZ gondozásában jelent meg, s amely messze földre viszi Alba Regia hírét, ugyanis a magyar külképviseletek is kapnak a naptárból.  Az ünnepélyes díjkiosztót a napokban tartották a Tolnai Úti Általános Iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!