"Most is?" Ladányit negyedszer is az év játékosának választották

Székesfehérvár - A Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége az MTI felkérésére idén is megszavazta, ki legyen az év játékosa. 2011-ben a legjobb férfi jégkorongozója ismét Ladányi Balázs lett, immáron negyedszer.

Tóth Bence

A Sapa Fehérvár AV19 35 esztendős támadója egymás utáni két évben győzte meg teljesítményével a szakmát, hogy érdemes az elismerésre.
-  Most is? - kérdez vissza meglepődve Ladányi Balázs, miután a TF-en az iskolapadban a számára nem oly kedves anatómia óra előtt értük utol. Hitetlenkedése érthető, tudva, hogy lapunktól értesült elsőként az örömteli hírről. 
 - Úgy néz ki, megismétlődik a tavalyi forgatókönyv, hiszen óra közben volt egy nem fogadott hívásom, s elképzelhető, hogy az a Kínában élő haverom hívott, aki egy évvel ezelőtt is. Az az igazság, hogy az évvége közeledtével a játék és a tanulmányim kötik le gondolataimat, ezért is ért ismét meglepetésként az elismerés elnyerése, de természetes, hogy örömmel tölt el - folytatta a korábban Franciaországban légióskodó szélső, akinek napirendje most rettentő feszes miután a vizsgaidőszakban Fehérvár és Pest között ingázik.



 A dunaújvárosi születésű csatár a 2010/11-es EBEL szezonban 60 pontot termelt (közte 22 góllal), s a hazai rendezésű, budapesti áprilisi világbajnokságon is 2 találatával és 10 asszisztjával a magyar válogatott egyik legfontosabb láncszemének bizonyult.
-  Életem legjobbja volt a tavalyi szezonom, mind klub, mind pedig a válogatott szintjén, valószínűleg az elnökség és az MTI is ezt látta. Nagyképűség nélkül mondom, de anno, ifj. Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, s előlem nehezen lehetett elvinni az Év játékosa címet, miután akkor még nem ostromolta a magyar hokit ennyi tehetséges fiatal. Szerencsére azóta változott a helyzet, s egyre többen kopogtatnak azon a bizonyos kapun, elég csak a meccspont környékén teljesítő Sofron Istvánra, vagy Vas Marcira gondolni. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a felmérés Magyarországon játszó hokisokra vonatkozik, így biztos vagyok benne, hogy Bartalis István, vagy éppen Hári János is benne lenne a pakliban, ha hazatérnének. A magyar hokinak van jövője, hiszen most jött el az az időszak, amikor a fiatalok átvehetik a stafétabotot.

 A Sapa Fehérvár AV19 alakulata a hét közbeni szünnapot követően pénteken este az idény egyik meglepetés csapatához, a tabella negyedik helyén álló Ljubljanához látogat.

A Sapa csapatának honlapja itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!