69 milliót ismernek el

Székesfehérvár - A csütörtöki közgyűlés előkészítése a gazdasági bizottság ülésével megkezdődött, amelyen szóba került a Volán nehéz helyzete is.

Házi Péter

Az önkormányzat eladásra jelölt ki 48 bérlakást, ám a folyamat elhúzódása miatt azt támogatta mai ülésén a gazdasági bizottság, hogy az érintett lakóknak számolják be a  lakbérét a vételárba. Farkas László szerint ilyenre nem volt még példa, szerinte ez nem jó megoldás. A bizottság többi tagja viszont elfogadta a javaslatot.  Szóba került az Alba Volán finanszírozása is: a város 69 millió forintot ismer el, a kedvezményes menetjegyek után meg nem térített állami árkiegészítés miatti veszteséget viszont nem.
Az  év második felében kell több fejlesztést kifizetni, az esetleges likviditási problémák kiküszöbölése érdekében kétmilliárdos folyószámlahitelt kíván igénybe venni az önkormányzat, ezt is javasolta a szakbizottság, ám a végső döntések a csütörtöki közgyűlésen várhatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!