Mihály Árpádnak egyre jobban megy a játék

Székesfehérvár - Pénteken, 19.15-kor a Klagenfurt ellen játszik hazai pályán az EBEL középszakaszát két győzelemmel kezdő, ezzel a tabellán harmadik helyre lépő Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. Az Ördögök egyik kulcsembere Mihály Árpád lehet.

feol.hu

Csodálatos első szezon, visszafogottabb második.
Ilyen előzmények után futott ennek a bajnokságnak a fehérváriak szélsője, Mihály Árpád, akit a nyáron egy orosz élvonalbeli klub tesztelt, de végül meghiúsult az üzlet. A magyar állampolgárságra váró székely csatár szeptemberben megsérült, aztán sokáig kereste önmagát, ám az elmúlt hetekben a helyére került és sorban lövi a gólokat.
- Valóban nehezen indult ez a szezon, úgy tűnt, összejön az orosz szerződés, ami hatalmas dolog lett volna, de maradt a pofára esés...  - kezdte Mihály. - Aztán megsérültem, a felépülésem után a 3. vagy 4. sorban kaptam szerepet. Pedig egy olyan csatár számára, akitől sokat vár az edző, a szurkoló és a vezető, a legfontosabb az önbizalom. Szerencsére összeállt a sorunk Sikorcin Ladiszlavval és Kovács Csabával, emberelőnyben is sok lehetőség jut nekem, úgy érzem, egyre jobban megy a játék és örülök, hogy sok lehetőséget kapok az edzőtől.
Mihály a középszakasz eddigi két mérkőzésén  három gólt szerzett és egy gólpasszt adott, ezzel nagy részt vállalt csapata menetelésében.
- Nagyon szerettem Palkovics Krisztiánnal együtt játszani, de azt sem bánom, hogy most új társaim vannak - folytatta a szélső. - Persze idő kellett, amíg Sikorcinnal és Kovács Csabával összeszoktunk, de úgy érzem, megtaláltuk a közös hangot. A csapat  jól szerepel, elhisszük, hogy bárkit le tudunk győzni akár még idegenben is, a salzburgi 7-1-es sikerünk erre a jó példa. Az első cél az, hogy a középszakasz után az 1-4. helyezés valamelyikén álljunk, a playoffban pedig - ahogy tudjuk - bármi megtörténhet.
Igen, bármi, akár még egy érem is elérhető. Ehhez szükség lesz Mihály-gólokra...

Az akadémia működése biztosított

A fehérvári jégkorong szakosztálynál többször is panaszkodtak a nem éppen rózsás anyagi helyzetre. Most azonban jó hírről számol be honlapján a klub: december végén megérkeztek a társasági adóból befolyó pénzek.
Ezáltal az utánpótlás-nevelés költségei a továbbiakban nem a felnőtt csapat büdzséjét terhelik.

További részletek itt, a Sapa honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!