A Sapa Fehérvár AV19 hokisa, Mihály Árpád vasárnap magyar állampolgár lesz

Nem csak azért lesz fontos mérkőzés a Sapa Fehérvár AV19 számára a vasárnapi, mert a listavezető Linz érkezik. Mihály Árpád, a kék-fehérek székely jégkorongozója a meccs előtt, a jégen teszi le állampolgársági esküjét.

Bobory Balázs

-  Nagyon izgatott?
- Természetesen az vagyok, hiszen egy olyan nap következik az életemben, amire régóta vágyom  kezdte Mihály Árpád.  Ráadásul több, mint háromezer ember lesz jelen a csarnokban és Cser-Palkovics András polgármester előtt tehetem le az állampolgársági esküt. 

- Sokat álmodozott erről a pillanatról?
- Hogyne, hiszen magyar vagyok, magyarnak érzem magam, és a vasárnapi esemény után immár a magyar válogatottban szerepelhetek majd. Ez azért is megtiszteltetés, mert rang egy olyan ország nemzeti csapatában szerepelni, amely nem is olyan rég még az A-csoportban szerepelt. Három éve Csató Imre barátommal határoztunk úgy, hogy Fehérvárra szerződöm, amelynek gyümölcse teljesen most érett be.

- Biztosan megható lesz a jégcsarnok jegén letenni az esküt, de aztán gyorsan jön a mérkőzés is...
- Valóban csak a meccs kezdetéig lehet örülni, aztán már csak a játékra szabad koncentrálni. Remélem nyerünk a Linz ellen, és akkor az utolsó dudaszót követően a csapattársaimmal is ünnepelhetünk egyet. Már készülök a sütivel és a tortával.

- A szurkolók is elénekelhetik majd örömükben a Piszkáld ki kezdetű nótát?
- Az tényleg remek lenne! Hihetetlenül jól esik, amikor egy gólom után ezt dalolja a szurkolótábor, szép gesztus, hogy próbálnak úgy köszönteni, ahogy otthon, Csíkszeredában szoktak. Persze immár abban a szakaszban tart a bajnokság, amikor az egyéni eredményesség teljesen háttérbe szorul és a prioritás a csapat győzelme, vagyis nem leszek bánatos, ha nyerünk, de mégsem szerzek gólt.

- A vasárnapi csata előtt még pénteken is egy fontos feladat vár a Volánra, az Olimpija elleni idegenbeli meccs.
- Ezeknek a találkozóknak több szempontból is komoly jelentősége van. Elsősorban szeretnénk a középszakasz végén olyan helyen végezni, amely pályaelőnyt biztosít számunkra a playoff negyeddöntőjében. Aztán ilyenkor már figyeljük az ellenfeleket, hogyan lehet megzavarni, meglepni őket. Természetesen a saját dolgainkat is tökéletesíteni kell. Például az emberelőnyös játékot, amelyben remélem javulni tudunk a rájátszásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!