Épül a tartalékos rendszer

Székesfehérvár - Aláírták szerződéseiket az első műveleti tartalékosok a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központjában.

Tihanyi Tamás

Fontos lépésnek nevezte az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésében a mai ünnepélyes alkalmat  Tóth Csaba alezredes, parancsnok. Hozzátette: az elmúlt hónapokban a központ állománya azért dolgozott, hogy a honvédelem ügye és a műveleti tartalékos szolgálat iránt elkötelezett állampolgárok eljussanak a szerződés megkötéséig.  Az első tíz jelentkező - tíz  nyugállományú katona - ma aláírta a szükséges papírokat és az eskü szövegét, majd emléklapot vett át az alezredestől, aki lapunknak elmondta: a székesfehérvári igazgatási központban eddig 310 jelentkezőt regisztráltak, közülük 56 esett át alkalmassági vizsgálaton, fizikai felmérésen,  40 leendő tartalékos pedig már megkapta a csapatorvos javaslatát is. 
- A jelentkezők nagy száma mutatja, hogy nem csak a Magyar Honvédség vette komolyan azt, hogy önkéntes tartalékos rendszert épít - jelentette ki Tóth Csaba alezredes. Természetesen nem csak tíz személlyel kötnek szerződést: az elkövetkezendő napokban több, mint százan írnak alá hasonló papírt szerte az országban, a jövő héten Fehérváron például újabb harmincan. A hónap végére országosan elérhetik a négyszázas szerződő létszámot is, az ideiglenes állománytáblán, Fejér megyében 389 beosztás van. Ezek közül 109 főtiszti, 51 tiszti, 219 altiszti és 10 legénységi állományú katonai hely.
- A mai naptól mint központparancsnok elvárom önöktől, hogy legjobb tudásuk és eddig megszerzett képességeik legjavát nyújtva álljanak a Magyar Honvédség rendelkezésére. Családjuktól, hozzátartozóiktól kérem, legyenek büszkék azokra, akik ismét úttörő szerepre vállalkoznak a honvédelem érdekében  - szólt Tóth alezredes első "utasítása" az új tartalékosok felé. Akiknek szerződését a végleges beosztás függvényében módosítják majd. A hadkiegészítők pedig várják a további jelentkezőket  - a feltételekről korábban beszámoltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!