Garázssori félelmek - erőteljesebb rendőri jelenlétet szeretnének

Székesfehérvár - SMS-ben figyelmeztette a város garázstulajdonos társadalmát azon olvasónk, akinek édesanyját a garázsból kiparkoláskor akarta megkárosítani egy ismeretlen, kapucnis férfi.

Házi Péter

A Deák Ferenc utcában, a négyemeletes épületek mögött végig parkolók és garázsok húzódnak, itt tartja autóját a problémát jelző olvasó édesanyja is. A hatvanas hölgynek néhány napja igen felkavaró esete volt ezen a helyszínen.
- Délelőtt 9 után, tehát fényes nappal álltam volna ki a garázsból, s bár mindig mondják, éljünk a gyanúperrel, főleg a mai világban, mégsem gondoltam semmi rosszra, mivel előtte alaposan körbenéztem a garázssoron és egy teremtett lelket sem láttam - meséli Ilona. - Kiszálltam, az autó motorja járt, a táskám az anyósülésen. Mikor a garázsajtóhoz fordultam, hogy bezárjam, már ott volt a férfi a kocsim mögött, szinte a semmiből termett elő, de szerencsére én még visszafordultam egy pillanatra és azt láttam, hogy tesz egy mozdulatot a kocsiajtó felé. Észlelte, hogy figyelem, s minthogy ha csak sétálgatna, elment, de én követtem végig kocsival a soron: kapucniját a szemébe húzó fiatalember volt.
Ilona most nem járt pórul, de fél, hogy másokkal bizony újra megtörténhet mindez, főképp, hogy két itteni tulajdonos már jelezte, őket hasonló módszerrel lopták meg. Nagyon jó lenne ide egy térfigyelő kamera és a rendőrség is gyakrabban járőrözhetne a garázssorokon általában, teszi hozzá panaszosunk.
Németh-Kész Mónika, a megyei rendőfőkapitányság sajtóügyeletese szerint nem kiugró az ilyen esetek száma most, de talán nem kapnak jelzést mindről. Ilonáék mindenesetre feljelentést tettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!