Jótékonysági délután Lacika gyógykezelésére

Nádasdladány - Az önkormányzat gyűjtést folytat a májátültetésre szoruló nyolc hónapos kisfiú gyógykezelésének támogatására - szombaton jótékonysági délutánt rendeznek a Nádasdy-kastélyban.

V. Varga József

Kövér László Márk életmentő műtétjét támogatja az állam, de a szülők több hetes külföldi tartózkodásának költségeit nem. E költségek előteremtéséhez kérnek segítséget a főszervezők: Varga Tünde polgármester, Horváth Enikő gyermekorvos, Mágó Andrea védőnő és Dániel Dóra családgondozó. Amint a polgármestertől megtudtuk: az édesanya Lacikával már elutazott Németországba, az esseni klinikára.

A támogatásokat számos módon lehet eljuttatni a családhoz: személyesen a takarékszövetkezetben, átutalással az 57800239-10015445-ös bankszámlaszámra, valamint a gyógyszertárban és két vegyesboltban kihelyezett gyűjtőládákba bedobva.

Az önkormányzat a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház közreműködésével és támogatásával, valamint a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága támogatásával jótékonysági délutánt rendez a kisfiú megsegítésére február 18-án, szombaton 15 órától a Nádasdy-kastélyban.
A műsorban fellép Pátkai Anna énekes, Balázs Lilla Enikő és Bella Péter hangszeres muzsikus (mindketten a népművészet ifjú mesterei), a Sárrét néptáncegyüttes, az Alba Regia Táncegyesület senior csoportja, a Pengetős citerazenekar és a Csillagfény táncklub.

A jótékonysági délután szereplői nem kérnek díjazást, ezzel támogatva Kövéréket. A szabadbattyáni Pallay Alkotókör kiállított festményeit meg lehet vásárolni, a befolyt összeget Lacikának és családjának ajánlják fel. A rendezvényen nem árusítanak belépőjegyet, a nézők saját belátásuk szerinti pénzadománnyal segíthetik a gyűjtést. A kastély az évadkezdés előtt látogatható lesz szombaton, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága a belépőjegyek árával is támogatja a kezdeményezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!