Voga János kéthavonta vért ad, s most a hangját kölcsönzi

Székesfehérvár - Még ma is mindennap ingázik a fővárosba a legnépszerűbb reggeli rádióműsor egyik vezetője, a fehérvári Voga János. A "Processzor" most jótékonysági szerepet is vállalt.

Kocsis Noémi

A Magyar Vöröskereszt telefonos segélyvonalának egyik hangja újabban Voga János, az ismert rádiós. A fehérvári testnevelő tanár Bochkor Gábor és István Dániel kollégáival vállalta, hogy a telefonhívásukkal támogatóknak megköszöni a hozzájárulást. Csepp ez a tengerben, mondja, de értelmes, jó ügyért bármikor kiállna.

- Ha tudom, hogy valaki önhibáján kívül kerül nehéz helyzetbe, szívesen segítek, csak a sajnos ma igen elszaporodott lehúzós technikákat nem szeretem - tette hozzá Voga Processzor, aki ott volt Erős Antónia a cukorbetegekre koncentráló "Egy csepp figyelem!" akciójának fehérvári állomásán is, e mellett pedig rendszeres véradó.

- Nem leszek álszent, magamnak is jót tesz egészségügyileg, hogy rendszeresen "lecsapoltatom" a véremet, de külön jó, hogy ezzel segíthetek is. Három-négy barátomat megfűztem, így 56 naponként együtt megyünk el vért adni.

Ma ő segít, mert nem felejti az időszakokat, amikor neki kellett a hóna alá nyúlni.

- Mikor betörtek a lakásomba és elpanaszoltam az adásban, egy máig ismeretlen mentőangyal a rádió portáján hagyott nekem egy nagyobb összeget kárpótlásul. És bizony olyan is volt, hogy hirtelen ki kellett volna fizetni a lakást, és egy barátom letette elém a pénzt. Az életben bármikor adódhatnak gondok, és jó, ha az ember meg tudja őrizni a humorát. Néha csak abba kapaszkodhatsz, ha át akarod vészelni a nehézségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!