Csődvédelmet kért az Albacomp IT Informatikai Zrt.

Székesfehérvár - Csődvédelmet kért a hétvégén az Albacomp Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A csoport többi tagja zavartalanul üzemel.

Klecska Ernő

A cég március 9-ikén csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg - tette közzé a cégközlönyben a Fejér Megyei Bíróság.
Az Albacomp IT Informatikai Zrt. hétfőn azt közölte, hogy a társaságot finanszírozó bank nem hosszabbította meg a lejáró hitelszerződést, ezért működése finanszírozhatatlanná vált. A cég annak érdekében kért csődvédelmet, hogy likviditási helyzetét rendezni tudja. Célja a szállítókkal, hitelezőkkel történő sikeres csődegyezség megkötése és a társaság ingatlankezelőként való további működtetése. A közlemény szerint a csődvédelem nem befolyásolja az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. működését, mivel ez a kft. teljesen független a már ma is szinte kizárólag vagyon és ingatlankezelést végző zrt.-től. A kft. 2008-as alapítása óta nyereséges, most is jelentős rendelésállománnyal rendelkezik és az elmúlt egy évben több mint 20 százalékos árbevétel növekedést ért el - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!