MSZP: drasztikus a tarifaemelés a fehérvári buszközlekedésben

Székesfehérvár - Tegnap számoltunk be a fehérvári önkormányzat buszközlekedéssel kapcsolatos döntéseiről. Az MSZP városi szervezete egy közleményt juttatott el hozzánk.

Tribolt Lajos

"Újabb csapást mért a Cser-Palkovics András nevével fémjelzett városvezetés a székesfehérvári tömegközlekedést használók tömegeire drasztikus viteldíj emelés formájában, miközben járatokat szüntet meg" - áll az MSZP közleményében.  
"Ez az intézkedés ráadásul éppen azokat sújtja leginkább, akik a tömegközlekedést életvitelszerűen használják, és ezért havi bérletet vásárolnak. Egy három gyermeket nevelő család például havonta mintegy kétezer forinttal lesz kénytelen többet fizetni a bérletekért.  A beígért kormányzati hátszél biztosítása helyet Cser-Palkovics egyszerűbb megoldást választott: fizessenek többet az emberek. A tömegközlekedés finanszírozása állami feladat, amelynek ellenértékét a fehérvári adófizetők többszörösen befizetik az országos költségvetésbe, ezért a drasztikus viteldíj emelés és járatmegszüntetés indokolhatatlan" - írja Márton Roland elnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!