Segítség a drukkereknek - Kedvezményesen lehet utazni az FC Basel-Vidi meccsre

Székesfehérvár - A Videoton FC remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolóit a mögöttünk álló héten a drukkereket, de máris jönnek az újabb feladatok.

Matók János

Kilenc pontra csökkent az OTP Bank Ligában a Videoton FC hátránya az éllovas Győrrel, hétre a második helyezett DVSC-vel szemben a 12. fordulót követően. Aki úgy gondolja, hogy ez még mindig tetemes hátrány, érdemes felidéznie a nem is olyan távoli múltat. Pontosan egy esztendeje, a november beköszöntével a piros-kékek a 13. fordulót követően 13 (!) ponttal voltak lemaradva az akkor éllovas debreceniektől, aztán jött a tavasz, a fehérváriak egészen addig meneteltek, hogy szinte bajnoki döntőt játszottak a Sóstói Stadionban a Lokival, igaz, sajnos azon a meccsen kikapott Paulo Sousa együttese és végül ezüstérmes lett.

A lényeg azonban, ahogy azt a tavalyi példa is mutatja, rengeteg forduló hátravan még a bajnokságból, a Vidi pedig vasárnap fényesen bebizonyította a DVSC elleni 3-1-es siker alkalmával, hogy végig számolni kell vele a hazai pontvadászatban is.
Ne felejtsük el, a piros-kékeknek ebben a szezonban szerencsére eggyel több fronton kell helytállniuk, mint egy esztendeje, köszönhetően az Európa Ligában elért eddigi káprázatos eredményeknek. A Videoton olyan helyzetbe került, hogy szerencsés esetben már jövő héten csütörtökön, az FC Basel otthonában kivívhatja a továbbjutást a csoportkörből.


A klub és a város pedig szeretne a  drukkereknek segíteni, hogy minél többen láthassák a fontos mérkőzést. A Videoton FC vezetősége úgy döntött, hogy négy szurkolói buszt indít  Svájcba, mindösszesen húszezer forintba kerül a túra, a jegyár nélkül.
Azonban a magyar viszonylatban borsosnak tűnő 5900 forintos tikettek sem ennyit fognak kóstálni. Juhász László önkormányzati képviselő kezdeményezésére Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt és Viza András képviselők, valamint az egyesület összefogásának és anyagi támogatásnak köszönhetően 2900 forintért lehet megváltani a belépőket, így a bázeli összecsapásra már 22900 forintért lehet eljutni.

A november 8-án megrendezendő összecsapásra elővételben kizárólag a Piac téri VidiShopban lehet megvenni a belépőt, illetve a buszjegyeket, de természetesen a mérkőzés napján a bázeli stadion jegypénztárai is nyitva lesznek, igaz, ott már nem él a kedvezémény, vagyis teljes áron lehet csak bejutni a létesítménybe.

Szóval itt a lehetőség, hogy minél többen ott legyenek Svájcban, ám addig is van még feladat itthon is, például a szerdai, Hali elleni MK-meccs!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!