2017.03.17. 12:27
Ha tavasz, akkor torma! - Íme az ok, amiért érdemes megbecsülni!
Ha tavasz, akkor húsvét, ha húsvét, akkor torma!
Ez a jellegzetes finomság az egyik legfinomabb gasztronómiai élmény a tél elvonultával. De nem árt tudni, hogy nem csupán ízletes, de jótékony hatással is van a szervezetre!
Becsüljük meg, ugyanis a frissen reszelt torma vírus- és baktériumölő hatású, tehát nem csupán fűszernövényként, de gyógynövényként is gondolhatunk rá!
Azt is kiderítették, hogy antibakteriális hatása meglehetősen hosszan, akár fél napon át is eltart! A benne lévő kálium a vese működését serkentheti, mustárolaj tartalma pedig a nyálkahártyák vérellátásának fokozásában játszhat szerepet.
Felső-légúti betegségek esetén a néphagyomány mézzel keverve javasolja fogyasztania frissen reszelt tormát.