2017.10.25. 16:18
Ez az igazi spagetti carbonara
Éttermek, pizzériák tömege kínálja a „szénégető” spagettit, ám igazán finomat nem könnyű találni, vagyis rendelni. Az elkészítése viszont könnyű, és a sikerélmény páratlan.
Ahogyan a lecsónál vagy a rakott krumplinál, mindenki a sajátjára esküszik: az a legjobb, a legfinomabb, még a nagyitól örököltük a receptet, és érvek egész sora szól amellett, hogy miért épp az a tökéletes.
Egyszóval konyhatündérek, figyelem: lehetséges, sőt, biztos, hogy mennyei a tésztájuk, de az igazi Carbonarából nem hiányozhat a majoranna, a főzőtejszín, a krémsajt és a pirított bacon. No meg persze a tészta, dehát olyan szőrszálhasogatók mégsem leszünk, hogy még abba is beleszóljuk, széttöri-e főzés előtt vagy csak beleszórja a fazékba.
Minden más, azaz tejföl, túró, csípős fűszerek, paprika, paradicsom és a magyaros ételízesítők kötelezően elhagyandók, ha tényleg a szénégetők eledelére fáj a fogunk.
Borítókép: AFP