különleges

2018.05.28. 22:12

Az ínyencek is elájulnak majd a bazsalikomos málnafagyitól

Mindenki kedvence lesz ez a gyönyörű és frissítő desszert.

Forrás: shutterstock

Ha eddig nem tudta, milyen remekül illik egymáshoz a málna és a bazsalikom, épp itt az ideje kipróbálni! A bazsalikomos málnafagyit hétköznap este is összedobhatja, de vasárnap délutáni ejtőzéshez is remekül illik.

HOZZÁVALÓK

1,5 dl víz

10 dkg cukor

4-5 nagyobb levél bazsalikom (+ a díszítéshez)

20 dkg málna

30 dkg görög joghurt

ELKÉSZÍTÉS (kb. 90 perc)

A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot és a málnát, összekeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.

Hozzákeverjük a joghurtot, majd a masszát egy lezárható tálba simítjuk, és a fagyasztóba tesszük. Néhány órán át félóránként átkeverjük. Tálkákba vagy poharakba kanalazva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Andrey_Kuzmin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!