2018.05.28. 22:12
Az ínyencek is elájulnak majd a bazsalikomos málnafagyitól
Mindenki kedvence lesz ez a gyönyörű és frissítő desszert.
Forrás: shutterstock
Ha eddig nem tudta, milyen remekül illik egymáshoz a málna és a bazsalikom, épp itt az ideje kipróbálni! A bazsalikomos málnafagyit hétköznap este is összedobhatja, de vasárnap délutáni ejtőzéshez is remekül illik.
HOZZÁVALÓK
1,5 dl víz
10 dkg cukor
4-5 nagyobb levél bazsalikom (+ a díszítéshez)
20 dkg málna
30 dkg görög joghurt
ELKÉSZÍTÉS (kb. 90 perc)
A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott bazsalikomot és a málnát, összekeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, majd a masszát egy lezárható tálba simítjuk, és a fagyasztóba tesszük. Néhány órán át félóránként átkeverjük. Tálkákba vagy poharakba kanalazva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Andrey_Kuzmin