2021.02.23. 17:00
Itt van egy kis csipsz – másként, mint eddig
A zacskós burgonyaszirom az egészségtelen táplálkozás csimborasszója.
Forrás: Illusztráció / Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Az alábbi különleges csipszek viszont jóval kevésbé károsítják a szervezetet, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthetők – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.
Fodros kel
A leveleket mossa meg, majd papírtörlővel alaposan itassa fel róluk a vizet. Vágja ki a közepükön futó eret, majd szeletelje fel vagy tépkedje őket kisebb darabokra. Egy nagy tálban forgassa össze egy kevés olívaolajjal, majd helyezze sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól egyenletes távolságra, és sózza meg. Süsse a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig.
Cukkini
Papírtörlővel itassa fel a nedvességet a hajszálvékony szeletekről, majd tegye azokat egy nagy tálba, locsolja meg egy kevés olívaolajjal, ízesítse sóval, borssal, oregánóval. Helyezze el egymástól egyenlő távolságban a szeleteket a sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsse őket ropogósra a 225 fokra előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt.
Alma
A megmosott gyümölcsöket vágja fel 2-3 mm vékony szeletekre. Szórja meg cukorral és őrölt fahéjjal, majd a sütőpapírral letakart sütőrácson süsse 2-3 órán át a 100 fokra előmelegített sütőben. Félidőben érdemes megfordítani. Ne ijedjen meg, ha még nem teljesen ropogósak a szeletek, hűlés közben is száradni fognak.
Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock