Fehérvár AV19

2014.12.21. 20:15

Znojmo várát most sem vették be a fehérváriak

Znojmo - A második percben már két góllal vezetett a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata a Znojmo otthonában, ám a cseh csapatnak sikerült maga javára fordítani az összecsapást.

Bobory Balázs

HC Orli Znojmo _Fehérvár AV19 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)

Znojmo, 3000 néző. Vezette: Gebei, Piragic, Loicht, Nagy.

Znojmo: Nechvatal - Boruta, Klimicek, Novak 1, Seda (1), Havlik (1) Stach, Nemcik 1, Tomas, Bartos, Rehus Pavlikovsky, Baca, Podesva, Pucher 1 - Jass, Grof, Spacek, Fiala, Cip, Holt (kapus). Vezetőedző: Jiri Reznar.

Fehérvár: Engstrand - Boivin, Ejdepalm, LoVecchio 1, Sarauer, Banham - Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino - Orbán, Hetényi P. (1), Benk 1, Sikorcin (1), Kóger - Varga, Reiter, Németh, Nemes, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Még mindig van egy csapat az EBEL-ben, amelyet a Fehérvárnak még nem sikerült legyőznie ebben a szezonban.

Vasárnap este a Znojmo harmadszor is megverte a Volánt, ráadásul harmadszor is egyetlen góllal, vagyis a két csapat mérkőzésein általában nüanszok döntenek.

Most lehet, hogy ezt a nüanszot egy kapuscsere jelentette.

Pontosan 117 másodperc telt el a csehországi mérkőzésből, amikor a hazaiak portása, Patrik Nechvatal a kispad felé indult, ezzel egyidőben kollégája, Chris Holt felhúzta a sisakját és a Znojmo ketrece elé állt. Ekkor már két góllal vezetett a Fehérvár Jeff LoVecchio és Benk András találataival. A kék-fehérek hatékonysága kalaplengetést, mert három lövésből érték el a duplát, ezzel képletesen meg is ágyaztak Patrik Nechvatalnak a kispadon.


Kevin Wehrs is bátran tüzelt, de ezúttal elmaradt a szerencse
Fotó: Molnár Artúr

A friss hús, Chris Holt azonban úgy döntött, hogy a továbbiaknak nem enged a látogatóknak és lehúzta a rolót. A 193 centiméter magas cerberus a következő bő 58 percben egyszer sem kapitulált, pedig a Volán játékosai összesen 33 alkalommal tették próbára, a középső harmadban például 15-ször. Holt lett az este x-faktora.

Védéseivel stabilitást adott a cseh együttesnek, amely van annyira jó csapat - főleg hazai környezetben - , hogy három gólt szerezzen közel egy mérkőzésnyi játékidő alatt.

A Znojmo a második harmadban szépített, ráadásul emberhátrányban, Novak gólja bőven elkerülhető lett volna. A záró periódusban előbb Nemcik, majd Pucher járt túl a szintén remekül védő Engstrand eszén, és a hajrát hiába nyomta meg a Fehérvár, kikapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!