Továbbjutási esélyek

2024.06.21. 12:00

Fontos hiányzók a skótoknál, a szerbek nekünk is segítettek

A skótok szövetségi kapitánya Steve Clarke megerősítette, hogy a Svájc elleni találkozón megsérült Kieran Tierney vasárnap nem léphet pályára Magyarország ellen az Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában, amiből akár előnyt is kovácsolhat Marco Rossi együttese. A sordöntő találkozó előtt A csoport harmadik helyére pályázó magyar válogatott továbbjutási esélyeit növelheti a szerbek pontmentése a C-csoportban.

MW

A Svájc elleni találkozón megsérült Kieran Tierney vasárnap nem léphet pályára Magyarország ellen

Forrás: AFP

Fotó: Marius Becker

Marco Rossi együttese két mérkőzés után pont nélkül áll az Európa-bajnokságon. A sikertelen kezdés ellenére a mieinknek még van miben reménykedniük, de ehhez olyan csodára lenne szükségük, ami az olasz mester kapitánykodása alatt eddig csak egyszer történt meg – olvasható az Origón. A vasárnapi mérkőzést kihagyhatja a skótok egyik alapembere, ami komoly vérveszteség lehet a szintén továbbjutásra pályázó Skóciának.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Scotland v Switzerland
Skót szurkolók
Fotó: Javier Soriano / Forrás: AFP

Két fontos hiányzó a skótoknál

A spanyol Real Sociead balhátvédje Kieran Tierney Svájc elleni Eb-mérkőzés 61. percében a combjához kapott. A 27 éves védő hordágyon távozott a pályáról, és mint kiderült, combhajlító-sérülést szenvedett – írta meg a Magyar Nemzet.

Nagyon rosszul néz ki a lába

– mondta Steve Clarke skót szövetségi kapitány a sérült játékosáról. A skót védelem egy másik fontos láncszeme is kihagyja a mieink elleni találkozót, Ryan Porteous ugyanis kétmeccses eltiltást kapott a németek elleni első csoportmeccs után. Az angol másodosztályú Watford játékosa az 5-1-re elvesztett pénteki nyitány 44. percében kapott piros lapot, miután az öt és felesnél páros lábbal rácsúszott a német csapatkapitány, Ilkay Gündogan bokájára. 

A hiányzók ellenére a skótok így is bizakodnak az utolsó csoportmeccs előtt: A The Herald című újságban minden cikkben dicsérték azt a csapatot, amelyet az első meccs után még temettek. A józanabb hangú szakértők ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy Skócia 1954 óta hiába vár arra, hogy egy világverseny csoportküzdelmeiből továbblépjen –derült ki az Origo oldaláról

A magyar csapatnak is van miért bizakodnia, a németek elleni játékra a vereség ellenére lehet majd építeni, ráadásul a C-csoport csütörtök esti eredménye is kedvezhet majd a továbbjutás érdekében.

Jól jött a szlovén-szerb iksz

A 0-0-s első félidőt követően a szlovén labdarúgó-válogatott nem állt messze attól, hogy újabb meglepetést okozzon az Európa-bajnokságon. A szláv csapat az utolsó pillanatig 1-0-ra vezetett a szerbek ellen, akik azonban a 96. percben kiegyenlítettek. Szerbia így egy ponttal vág neki az utolsó fordulónak, amelyben Dániával csap össze, míg a szlovénekre Anglia vár. Magyar szemszögből pedig elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen a jelenleg nulla ponttal álló, az A csoport harmadik helyére pályázó magyar válogatott továbbjutási esélyeit növelhetik a többi négyesben születő döntetlenek

A Magyarország−Skócia mérkőzést június 23-án, vasárnap 21.00-tól játsszák Stuttgartban. A magyar válogatottnak mindenképpen nyernie kell a továbbjutás érdekében, lehetőleg minél nagyobb különbséggel. Steve Clarke csapata is csak győzelem esetén juthat be a nyolcaddöntőbe. A válogatott csapatkapitánya Szoboszlai Dominik szerint a csapat minden tőle telhetőt elkövet majd a Skócia elleni mérkőzésen, hogy meghálálja a szurkolók támogatását.

Európa-bajnokság, A-csoport:

Magyarország-Skócia péntek 21:00 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában