Kétes kézmozdulat

2024.07.05. 14:54

A török labdarúgó-válogatott középhátvédjét két mérkőzésre eltiltották

Eltiltása azt jelenti, hogy nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőben, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben.

MW

Merih Demiral az Ausztria-Törökország mérkőzésen

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andreea Alexandru

Merih Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során politikai jelentésű, nacionalista tartalmú kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Eltiltása azt jelenti, hogy

nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőben, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben.

Törökországban már az eltiltás meg nem erősített sajtóhíre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

Az angol Jude Bellinghamet nem tiltották el, de 30 ezer euróra megbüntették, mert góljának ünneplése közben obszcén gesztust tett.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában