Foci

2010.06.14. 13:35

Holland siker a dánok ellen

Hollandia legyőzte hétfőn Dániát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első mérkőzésén, Johannesburgban.

MTI

A világranglistán negyedik, s a vb egyik esélyesének számító hollandok a 46. percben egy öngóllal szereztek vezetést, majd a hajrában Kuyt állította be a 2-0-ás végeredményt. A magyarok selejtezőcsoportjából továbbjutott dánok az első gólig egyenlő ellenfelek voltak.


A hollandok immár 20 mérkőzés óta veretlenek.
A csoport másik találkozója, a Japán-Kamerun meccs 16 órakor kezdődik Bloemfonteinben.
E csoport, 1. forduló:
Hollandia-Dánia 2-0 (0-0)
Johannesburg, Futballváros, 75 ezer néző, v.: Stephane Lannoy (francia)
gólszerzők: S. Poulsen (öngól, 46.), Kuyt (85.)
sárga lap: De Jong (44.), Van Persie (49.), illetve Kjaer (63.)

Hollandia:

Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder, Van der Vaart (Elia, 67.) - Van Persie (Afellay, 77.)
Dánia:

Sörensen - Agger, Kjaer, Jacobsen, S. Poulsen - Jörgensen, Ch. Poulsen, Enevoldsen (Grönkjaer, 56.), Kahlenberg (Eriksen, 73.) - Rommedahl, Bendtner (Beckmann, 62.)


Holland mezőnyfölény jegyében telt el az első félidő, de a veszélyesebb helyzeteket a dánok dolgozták ki ellentámadásokból.
A fordulás utáni váratlan öngólt követően változott a játék képe, a dánok többet kezdeményeztek, a hollandok viszont sokkal több lehetőséghez jutottak, s számos helyzetükből egyet gólra váltottak.
46. perc: nagy védelmi hibából szereztek vezetést a hollandok, Van Persie bal oldali beívelését S. Poulsen csapattársa, Agger hátára fejelte, ahonnan a labda a jobb sarokba pattant (1-0).
85. perc: Sneijder ugratta ki Eliát, aki elcsavarta a labdát a kapus mellett, de a bal kapufát találta el, a kipattanót Kuyt passzolta két méterről a hálóba (2-0).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!