Gazdaság

2009.03.25. 03:27

A tréningpiacon érződik a válság

Budapest - A vezető tréningpiaci cégeket tömörítő Tréning Kerekasztal immár nyolcadik alkalommal készítette el anonim módon összeállított belső piacfelmérését.

PLT

A vizsgálat szerint a legtöbb tag még jobb eredményekről tudott beszámolni 2008-ban. A szakmai területek közül a vezetésfejlesztés, a szervezetfejlesztésbe ágyazott komplex programok és egyes készségterületek - mint például a stresszkezelés, prezentációtechnika, tárgyalástechnika - növekedtek. Nőtt a vezetői személyes tanácsadás szerepe, ha nem is olyan dinamikusan, mint ezt a témában megtartott konferenciák és megjelent könyvek száma sugallná. A magyar tréningpiac az elmúlt évtizedben - a Tréning Kerekasztal becslése szerint - mintegy 6 milliárdról 14 milliárdra nőtt. A tagok becslése szerint minden második magyar munkavállaló már vett részt egy vagy több alkalommal tréningen, az évi mintegy 40ezer munkanap, amit a vállalkozások erre fordítanak, még inkább jelzi a tréningek jelentőségét. A korábbi általános növekedési trendet - amely a kisebb és nagyobb létszámú piaci szereplőket egyaránt érintette - a tavalyi év derekától már nem hagyta érintetlenül a válság. Puha költség a tréning? Sok megbízó szemében igen, s mint ilyen, az első költségcsökkentő intézkedések áldozata . Ezt némileg ellensúlyozza, hogy a szervezetfejlesztő cégek legtöbbje egyben akkreditált képző intézmény, így a képzések egy része a szakképzés terhére elszámolható. Mások szerint most jött el igazán az idejük: a minden szektort általánosan érintő válságban a belső tartalékok mozgósítása, a munkavállalók bevonása és fejlesztése a túlélés egyik fontos eszköze. A kerekasztal tagjainak meggyőződése, hogy a hosszú távú sikert kockáztatja az, aki most nem fektet a munkatársak képzésébe. A jelen piaci helyzetben éppen a friss tudás, a képzettség és a motivált munkaerő jelenti a valódi versenyelőnyt.  Miért van szükség például a stresszkezelésre? Bizonyos fokú stresszre szükség van, ez spirál, motivál. Ha folyamatosan túl nagy nyomás nehezedik a dolgozóra, az árt neki, mint használ: hatékonysága csökken, egyre több hibát vét, ingerlékennyé és fáradékonnyá válik. Ha különböző módszerekkel nem vezeti le, testi és lelki problémákkal kell szembe néznie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!