Gazdaság

2009.07.08. 02:28

Együtt keresik a siker receptjét

Székesfehérvár - Egyedülálló nemzetközi pályázatot nyert és jelentős összegű támogatást szerzett egy, a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium.

Klecska Ernő


A projektről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Novotel Hotelben
Fotó: FMH

Az EU Délkelet-európai transznacionális programja keretében nyert pályázatot és jelentős összegű támogatást a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium. Ez az első eset, amikor a régió egy intézménye konzorciumvezető egy ekkora jelentőségű pályázatban. A pályázat 821 más pályázattal versengett, és egyike lett a 42 nyertesnek; teljesítményét kiemeli, hogy kevesebb, mint 5 százalékos volt a sikerráta - jelentették be tegnap a projekt indító konferenciát követő sajtótájékoztatón a résztvevők.

A Közép Pannon Zrt. egy országos hálózattal rendelkező cégcsoportnak, a Regionális Fejlesztési Holding e régióban működő tagja. A cég sokrétű tevékenységével elsősorban a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint a települési önkormányzatoknak és társulásaiknak nyújt segítséget. A Közép-Pannon Zrt. által vezetett konzorcium Fidibe elnevezésű innovációs projektjében három év alatt hét ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Románia, Görögország és Horvátország) kilenc szervezete vesz részt: innovációs és fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok, egyetemek, innovációs és technológiai központok. - A projekt mintegy 530 millió forint támogatást kapott - jelentette be Sebestyén Csaba, az igazgatóság elnöke.

A programban sor kerül a legjobb példák kiválasztására, és elkészül egy egész Délkelet-Európában egyedülálló és hiánypótló Üzleti innovációs park kézikönyv is. A Közép-dunántúli régióban eddig nem volt példa ekkora volumenű nemzetközi együttműködésre, s a projekt kapcsolódni kíván a már meglévő innovációs kezdeményezésekhez - hangzott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!