Gazdaság

2009.12.15. 17:57

Mentőövet kap a BKV

Budapest - Megállapodott a kormány és a főváros a BKV finanszírozásáról jelentette be a kormányszóvivő és a főpolgármester.

MTI

Demszky Gábor elmondta: a kormány több részletben, összesen 23 milliárd forinttal segíti a BKV működését. Szollár Domokos kormányszóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: a kormány biztosítja ezt a támogatást, de csak akkor, ha a főváros teljesíti a kabinet feltételeit.       A főpolgármester felmutatta azt a dokumentumot, ami tartalmazza a menedzsment új javadalmazási szabályzatát, a BKV új etikai kódexét, belső hatásköreinek rendjét, illetve a kollektív szerződés újratárgyalására vonatkozó javaslatot.
Mint mondta, a BKV ezzel eleget tett a kormány és a főváros elvárásának, hogy a működése átláthatóbb és hatékonyabb legyen. Kijelentette: a kormány azt vállalta, hogy 2010 első felében 10 milliárd forinttal, az év második felé-ben 8 milliárddal támogatja a céget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!