Bulvár-celeb

2 órája

Léna a hős: 5 éves kislány mentette meg egy idős asszony életét

Többen is elmentek a bajban lévő nő mellett, de a kislány rögtön intézkedett.

MW

Lénát megilleti a legnagyobb dicséret

Forrás: OMSZ Facebook-oldala

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztotta meg a történetet: a napokban egy Csongrád-Csanád vármegyei buszmegállóban rosszul lett egy idős asszony. Többen is elsiettek mellette anélkül, hogy segítettek volna neki, de egy autóban utazó kislány felfigyelt rá - írja a Bors.

Az 5 éves Léna azonnal szólt az édesapjának, hogy álljon félre, és nézzék meg a nénit. Miután nem tudták felébreszteni a beteget, a férfi hívta a mentőket. 

Mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és megkezdték a nő emelt szintű ellátását, akit végül Léna segítőkészségének köszönhetően stabil állapotban szállíthattak kórházba

– írja az OMSZ a bejegyzésben, amelyben azt is elárulták, a kis Lénát később a Szegedi Mentőállomáson látták vendégül, ahol sokat beszélgetett az életmentőkkel.

Bár Léna még csak most készül iskolába, a mentőhívás és az elsősegélynyújtás területén igen tájékozott, amit be is mutatott a bajtársaknak és amiről sok felnőtt is példát vehetne. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! 

- írják a posztban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!