Bulvár-celeb

2 órája

Rácz Jenő tündéri kislánya ezt tanulja az édesapjától

A sztárséf szeretné, ha kislánya, Kamilla több idegen nyelvet is megtanulna.

MW

Rácz Jenő és felesége, Dóri

Rácz Jenő munkája során rengeteg országban megfordult, többek között Dániában, Szingapúrban, és Kínában is. Így nemcsak a gasztronómiai ismeretei, hanem a nyelvtudása is szerteágazóbb lett. Így érthető, hogy a kislányát is igyekszik arra nevelni, mennyire fontos fontos egy-egy ország nyelvét elsajátítani - írja a Metropol.

"Én még abban a rendszerben szocializálódtam, amikor még azt mondták, hogy a nyelvtudás nagyon fontos, mert akkor több lehetőséged van az életben. A nagyszüleimnek és a szüleimnek még nem volt annyira lehetősége külföldre utazni, és csak az orosz volt a választott nyelv. Akkoriban nem volt annyira elérhető, hogy akár New Yorkban tanuljon az ember. Így érthető miért is mondták nekem is és a generációmnak, hogy tanuljak" – mesélte Rácz Jenő, aki szerint ma már mindenkinek elérhető távolságban van legalább egy nyelv ismerete.

Saját meglátásom szerint, régebben kiváltság volt több nyelvet is beszélni, de a mai harminc alattiak minimum egyet, az angolt már beszélik. De nagyon jó látni, milyen fontossá is vált a nyelvtanulás a mai világban, én is igyekszem ehhez tartani magamat emberként és édesapaként

– mondta a sztárséf, aki azt látja, hogy az utóbbi időszakban a német nyelv népszerűsége háttérbe szorult.

Rácz Jenő sok helyen megfordult a világban, ezért van olyan nyelv, amit szívesen megtanulna.

"Régi nagy vágyam spanyolul megtanulni. De sajnos nincs elég időm most arra, hogy hobbiból nekiálljak, hiszen édesapaként, étteremtulajdonosként és séfként kell helyt állnom, de nem felejtem el, és ha egyszer lesz rá időm, nekiugrok" – árulta el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!