Bulvár-celeb

4 órája

Ma temetik Alain Delont

A francia színészlegenda búcsúztatása zárt körben zajlik, megtiltották a fotózást, sőt még drónok sem repülhetnek a szertartás helyszíne felett.

MW

Virágok százait helyezték el a színész Douchy-i birtokánál a rajongók

Forrás: Northfoto

Fotó: Stéphanie Grossetete/Panoramic/Bestimage

A 88 éves korában elhunyt Alain Delont végakarata szerint szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. A temetésen a családon kívül egy gondosan kiválasztott személyekből álló 40 fős csoport is részt vehet, de megtiltották nekik, hogy fotókat készítsenek. A helyi prefektúra pedig megtiltotta, hogy repülőgépek és drónok repüljenek az ingatlan felett.

Nem akart felhajtást

Douchy városkában, vidéki birtokának kápolnájában helyezik végső nyugalomra a színészóriást szűk családi körben, ahogy ezt kérte. Az elmúlt időszakban egymással sokat vitázó gyermekei tiszteletben tartották apjuk akaratát. A 88 éves korában elhunyt színész kifejezetten kérte, hogy ne legyen állami tiszteletadás, és ragaszkodott hozzá, hogy úgy temessék el, "mint bárki mást" – írja a The Guardian nyomán cikkében a VG.hu.

A 300 hektáros birtokot Delon még az 1970-es években vásárolta, rengeteg energiával építette, még szeretett kutyái számára kialakított itt egy temetőt. A világsztár azt kérte, hogy legutolsó kutyáját, a Loubo nevű belga malinois-t temessék el vele. 

Az állatvédők tiltakozása után a színész három gyermeke, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien úgy döntött, hogy nem altatják el, a családban marad a kutya. Az még nem derült ki, melyik testvér fog gondoskodni az állatról.

Katolikus temetés

Delon búcsúztató misét is kért, amelyet a színész régi barátja Jean-Michel Di Falco katolikus pap celebrál. Di Falco temette el Delon nagy szerelmét, Mireille Darc színésznőt, aki 1968 és 1983 között élt a sztárral, és akit a színész "életem szerelmének" nevezett.

Alain Delon a betegsége előtt sokat járt ki a birtokról a városkába, ismerték a helyiek, de miután 2019-ben agyvérzést kapott – és 2022-ben lassan fejlődő limfómát diagnosztizáltak nála – az utóbbi években visszavonultan élt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!