Bulvár-celeb

2 órája

Megvette már az iskolatáskát? Lehet, hogy rosszul választott

Van néhány szempont, amit nem árt figyelembe venni, amikor gyerek számára választunk hátitáskát. Egy ortopéd szakorvos most elárulta, mi alapján vásároljunk.

MW

Érdemes a szakorvos tanácsát megfogadni

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Ira Lichi

Sokan még ezután veszik meg az iskolatáskát gyermeküknek, és nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis az üzletekben idén is hatalmas a választék. Mivel a diákoknak rengeteg tanszert kell cipelniük, a szakemberek szerint fontos, hogy jó minőségű táskát kapjanak. Ez viszont nem olcsó, és a legdivatosabb darabok akár 40 ezer forintba is kerülhetnek.

Besze Tibor ortopéd szakorvos nemrégiben elárulta a Tények stábjának milyen a valóban jó iskolatáska. Mint mondja, olyan modelleket kell választani, melyek stabilak és megóvják a diákok testtartását.

Azt vallja, legyen vastag a pántja, mely nem vág be a gyerekek vállába. Ráadásul lehetőség szerint az állítható hátú a legcélszerűbb, mely jobban leveszi a gerincről a terhelést. Leginkább egy jó minőségű túrazsákra kellene hasonlítson

- szögezte le a szakorvos. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!