Bulvár-celeb

Tegnap, 6:53

Nincs kegyelem: újra itt a kánikula

A hétvégén újra visszatér a kánikula és napokig marad is: itt az újabb másodfokú riasztás a hőség miatt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: sophiecat

Közleményt adott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelyben azt írják, hogy újra hőségriasztás lép életbe Magyarországon. A hatóság honlapján az olvasható, hogy 

az ország egész területére másodfokú hőségriasztást rendel el: 2024. augusztus 24. (szombat) 00.00 órától 2024. augusztus 30. (péntek) 24.00 óráig.

Napos, száraz, meleg idő várható a hétvégén. Visszatér a kánikula, vasárnap napközben már 33-38 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell készülni, de a hajnalok frissítőek lesznek - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, de csapadék nem lesz. A légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-35 fok között alakul.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék ezen a napon sem várható. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet 10-20, a csúcsérték 32-37 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt derült, napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék nem lesz. Napközben a déli szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik. Hajnalban 13-23 fok valószínű, délután 33-38 fokra lehet számítani.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!