Hasznos információk

2 órája

Az eÁFA-rendszer használatát segítő videót tett közzé a NAV (videó)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két újabb videót tett közzé, hogy segítse az eÁFA-rendszer használatát – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az adóhatóság minden vállalkozásnak azt ajánlja, hogy ismerjék meg az eÁFA-szolgáltatást, amely az egyik legösszetetteb adófajta bevallási kötelezettségében segít.

 A NAV videómegosztójára hétfőn feltöltött tájékoztatók egyike az adókód szerkesztését mutatja be számla esetében, a másik az adókód módosítását onlinepénztárgép-nyugtáknál.

A közlemény szerint a továbbiakban is készítenek videókat az eÁFA online felületének használatáról. 

A január 1-jén bevezetett rendszert már több mint 70 ezer adózó használta, az oldalra több mint 248 ezer alkalommal léptek be.

 Az áfabevalláshoz kapcsolódó szolgáltatások folyamatosan bővülnek, január 1-jétől a jogutódlással, soron kívüli bevallási kötelezettséggel érintett adózók is elkészíthetik áfabevallásukat az eÁFA-rendszerben, amely a NAV tervei szerint a jövőben a közösségi összesítő nyilatkozat elkészítését is lehetővé teheti – tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában