Autóipar

2 órája

A BYD gyorsan növeli jelenlétét a magyarországi újautó-piacon

Gyorsan növeli jelenlétét a magyarországi újautó-piacon a kínai BYD, a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid (New Energy Vehicle (NEV) autók világelső gyártója tavaly októberi magyarországi megjelenése után az idén júliusban már a legtöbb eladott autóról számolt be az elektromos járművek (BEV) szegmensében.

MW

BYD Seal típusú elektromos autó a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A BYD PR Hungary az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismerteti:

 júliusban a magyarországi márkakereskedések 148 személyautó eladásával 25,4 százalékos részesedést értek el a BEV-szegmensben.

Január óta 663 személyautót adtak el, ez 12,7 százalékos részesedést biztosít a márkának.

 Az elektromos járművekre vonatkozó kormányzati ösztönző programban megrendelt autók kiszállításainak gyorsulása bizakodásra ad okot, az eddigi regisztrációk alapján az év végéig a mostani eredmény akár megtöbbszöröződhet – jelezte Erhardt Péter PR-vezető.

Emlékeztetett: jelenleg három márkakereskedés foglalkozik a BYD márkával Magyarországon, számuk a gyártó igéréretének megfelelően az országos hálózat kiépítésének keretében már az idén bővül.

Erhardt Péter kitért arra, hogy a BYD bővíti modellkínálatát, a tisztán elektromos járművek mellett már 2024-ben plug in hibrid modellekkel is jelen lesz Magyarországon.

A 2003-ban alapított BYD Auto a BYD multinacionális csúcstechnológiai vállalat autóipari leányvállalata, az első autógyártó, amely az elektromos átállás jegyében a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította, és 9 egymást követő évben a tölthető személygépkocsik (NEV) eladások élén állt Kínában. 

A cég 2023-ban bejelentette, hogy több milliárd eurós beruházással autógyárat létesít Szegeden.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában