Krimi

2024.05.29. 22:08

Borzasztó körülmények között tartottak több mint 50 kutyát

A kutyák egy tanyán éltek, borzasztó körülmények között.

MW

Fotó: Flajsz Péter

54 kutyát koboztak el tulajdonosuktól egy Hódmezővásárhely melletti tanyán. Az állatok többsége nem volt beoltva, és borzasztó körülmények között tengették napjaikat. Az 54 kutya jelenleg három ebrendészeti terepen várja sorsát - írja a delmagyar.hu.

A lap megkereste a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt is, akik elmondták, hogy az udvaron tartott állatokról a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség jelzése alapján értesült a kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya. 

A helyszínre rendőri kísérettel mentek ki, és szemlét tartottak, majd ezután hatósági eljárást indítottak. 

Azonnali intézkedésként elrendelték azt is, hogy az összes kutyát elszállítsák a tanyáról. Az állatok három ebrendészeti telepre kerültek, és mivel többségük nem volt beoltva, két hetes járványügyi megfigyelés alá kerültek. Az ügyben állatvédelmi hatósági jogkörben eljárás indult.

A közösségi oldalon eközben civilek önkénteseket toboroznak, hogy segítsenek a tanya tulajdonosának a területet rendbe tenni. Mint kiderült, a tanya tulajdonosa egy német nő, aki 10 éve Magyarországon él és nem beszél magyarul, és 14 napot kapott arra, hogy javítson a tartási körülményeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!