Krimi

2 órája

Egyszerűen bedobták a vizsla kölyköket a menhelyre, több métert zuhantak a kutyák

Több métert zuhantak a szerencsétlen kutyák, sokkos állapotban voltak, amikor rájuk találtak.

MW

Sokkos állapotba kerültek a kutyák

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

A szokásosnál is nagyobb volt az izgalom az otthon területén, amikor beléptünk az udvarra, egy rakat vizslát találtunk, rémülten szaladgáltak minden irányba

 – mesélte a baon.hu-nak Csepcsik Melinda, a Halasi Állatotthon vezetője. A sokkos állapotban lévő kutyák esetében órákba telt, mire meg tudták fogni és karanténba helyezhették őket.

Ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna ki őket, és kértek volna segítséget, az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át, szám szerint nyolcat

– mondta a vezető, aki elmondta azt is, hogy az egyik kutya lábáról lejött a bőr és vágási sebeket is találtak rajta.

– Valószínűleg akkor sérült meg, amikor átdobták a kerítésen.

Több métert zuhantak a szerencsétlen kutyák, sokkos állapotban voltak, amikor rájuk találtunk.

Nincsenek jó állapotban a kutyák, közülük néhányan, a kisebbek alultápláltak, csont és bőr egyik-másik. Hasonló esetek korábban heti rendszerességgel fordultak elő – mondta az állatotthon vezetője, hozzátéve, hogy az utóbbi időben szerencsére nem történt ilyen.

Csepcsik Melinda szerint azért is rendkívül veszélyes így bedobálni a kerítésen át a kutyákat, mert azon túl, hogy rendkívüli stresszt és sérülést okoznak nekik, kiszámíthatatlanná is válik a viselkedésük, de azt sem lehet tudni, hogy van-e valamilyen betegségük.

– Ha kapcsolatba kerülnek a menhelyen lévő többi állattal, meg is fertőzhetik őket, ami szélsőséges esetben a többi állat pusztulását is okozhatja

– hívta fel a figyelmet az állatotthon vezetője.

A frissen befogadott kutyusok először karanténba kerülnek, amíg túl nem esnek az ivartalanításon, a féregtelenítésen és meg nem kapják a különböző kötelező oltásokat, csak utána kerülhetnek a többi állat közelébe.

A mostani esetet nem szeretnék következmények nélkül hagyni a Halasi Állatotthon munkatársai, azt kérik, hogy akinek a környezetében, szomszédságában hirtelen eltűntek ilyen kutyák, tegyenek nekik bejelentést, szeretnék felderíteni a kutyák eredeti tulajdonosát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!