Krimi

5 órája

Itt a szörnyű igazság: emberölésként kezeli a rendőrség Till Tamás ügyét, a kisfiú maradványait találták meg

Miközben eltűntként keresték, Till Tamás holtteste 24 évig egy ház alapjába volt bebetonozva, nem messze a bajai otthonától. Ráadásul egy gyerek ásta el oda annak idején. Már a szülőkkel is közölték a hírt.

MW

Sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség a szörnyű részleteket

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A 2000. május 28-án eltűnt 11 éves bajai Till Tamás földi maradványait találták meg a rendőrök június 30-án egy Baja melletti tanyán, az ottani fészer betonalapjában – hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján - írja a baon.hu.

Dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyomok V. József 60 éves bajai esztergályos vállalkozóhoz vezettek. Az egy hektáros tanyán található családi házhoz és 800 négyzetméteres üzemcsarnokhoz épített 8 négyzetméteres fészer betonalapjában találták meg a gyermek nejlonba tekert maradványait.

Több száz személyt hallgattak ki

A rendőrség mintegy 500 személyt hallgatott ki az ügyben a 24 év alatt, 15 esetben poligráfos vizsgálatot végeztek. A nyomok a bajai gyermekotthon 2011-ben öngyilkos lett lakójához, K. Péterhez vezettek, aki segített a holtest eltüntetésében a vállalkozónak. K. Péter öngyilkossága miatt csak a környezetét tudták kihallgatni. Kiderült, hogy ő és az otthon másik lakója akkoriban segédmunkásként dolgoztak a V. Józsefnél napi 500 forintért.

A gyermek kerékpárja, V. József telkének határáról került elő 24 éve, ami a gyermek útvonalába esett a vadaspark felé vezető úton az eltűnése napján. A férfit kihallgatta akkor a rendőrség, de nem találták gyanúsnak.  V. József 2021-ben, 81 éves korában öngyilkos lett a holttest feltalálásának helyszínén, a tanyán. Hozzátartozói kihallgatása során kiderült, hogy ők nem tudtak semmit az esetről.

A vezérőrnagy elmondta, hogy a gyermek szüleivel közölték a hírt, amit fegyelmezetten fogadtak, és a megnyugvás jeleit mutatták.

Zajlik az orvosszakértői vizsgálat

Jelenleg zajlik a genetikai, orvosszakértői és antropológiai vizsgálat a haláleset körülményeinek megállapítása érdekében, hiszen ezt a titkot minden érintett magával vitte a sírba, így még azt sem tudni, hogy pontosan mi okozta a fiú halálát. Éppen ezért továbbra is eltűnési ügyként kezelik, a szakértői vélemények megszületéséig. 

Egyelőre több lehetőség van arra, hogy mi történt: kezdve a közlekedési balesettől, a kegyeletsértésen át az emberölésig.

A szakértői vizsgálatok néhány héten, esetleg 1-2 hónapon belül lezárulnak, aminek eredményéről tájékoztat a rendőrség.

Emberölés miatt indítottak eljárást az ügyben, az ásatás alatt készült felvételeket a rendőrség Youtube-csatornáján közzétették. Figyelem! Csak erős idegzetűeknek ajánlott. A felvételt ezen a linken lehet megnézni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!