Krimi

2 órája

Részeg fanyűvő garázdálkodott Hevesben, a kukákat is megbüntette

Fákat csavart ki, és szeméttároló edényeket tett tönkre egy férfi Füzesabonyban, a köztéri kamera felvette az ámokfutását.

MW

A kép illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint tizenegy fiatal fa esett áldozatul Füzesabonyban egy középkorú férfi éjszakai ámokfutásának. A vádirat szerint az elkövető június 20-án éjjel vonattal érkezett Mezőkövesdről a lakóhelyére, Füzesabonyba. Az út során nem csak ittas állapotba került, hanem össze is szólalkozott egy utastársával, ezért felindult állapotban ment haza. 

Ahelyett, hogy lepihent volna, magához vett egy kalapácsot, majd elindult a városba. Nem sokkal éjfél után a már néptelen piactérre érkezett, és ott nekiesett a parkoló mellé kiültetett kőrisfa csemetéknek, amelyek közül többet a kalapáccsal ütlegelt, kézzel csavargatott és durván meghajlított. Ezáltal sikerült négy fácskát derékba törnie. 

A férfi ezután a helyi bölcsőde felé vette az irányt, ahol szintén elörte az épület előtt, az utcán álló hét vérszilvafa törzsét, ráadásként tönkretette öt szeméttároló edény fémből készült fedőlapját. 

Ámokfutásával közel négyszázötvenezer forint kárt okozott az önkormányzatnak.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a férfi ellen garázdaság és rongálás miatt emelt vádat, valami közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. A bíróság a napokban meghozott büntetővégzésével 220 óra közérdekű munkára ítélte a terheltet.

Az elképesztő felvételt Magyarország Ügyészségének honlapján lehet megtekinteni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!