Krimi

2024.09.10. 15:31

Hatalmas bombát hatástalanítottak Esztergomban – helyszíni fotók

100 kilós szovjet rombolóbombát találtak szeptember 9-én egy esztergomi telep tereprendezésén. A bombát kedden a helyszínen hatástalanították az Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred tűzszerészei, az izgalmas műveletről most több fotót is közzétettek.

MW

A 100 kilós bomba gyújtószerkezetét hatástalanították a tűzszerészek

Forrás: kemma.hu

Fotó: TV2

A helyszínen Bábel Attila zászlós, az alakulat tűzszerész járőrparancsnoka megállapította, hogy egy 100 kilogrammos szovjet rombolóbomba került elő élesített fenék- és orrgyújtó szerkezetekkel - írja a Kemma.hu. A robbanótest biztonságos elszállításához annak hatástalanítása volt szükséges, ezért a művelet idejére 10-én kedden, reggel 7 órakor a telep körül körülbelül 7-800 méteres  körzetben le is zárták a területet.

A lezárás körülbelül másfél óráig tartott, ezalatt a tűzszerészek eltávolították a fenék- és orrgyújtó szerkezetet.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik, a gyújtószerkezetetek megsemmisítésére pedig még kedden sor kerül az arra kijelölt robbantási területen.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!