Krimi

2 órája

Embertelen és nagyon drága is lesz: élőben közvetítették, ahogy meghalt egy ember Ajkánál

Halálos baleset történt Ajkánál, egy autós pedig élőben közvetítette, amint halálra ég az egyik balesetet szenvedett jármű sofőrje.

MW

Szörnyethalt egy ember, valaki pedig ezt felvette a telefonjával

Forrás: veol.hu / Kovács Erika

Szombaton (szeptember 14.) délután a 8-as főúton, Ajka közelébe, a 80-as kilométernél történt a halálos baleset: a sofőrt többen próbálták kimenteni a kocsiból, de bennégett. Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy amíg mások életet próbáltak menteni, valaki élőben közvetített a halálos balesetről - írja a Bors.

Egy Toyota sofőrje az egyik kanyarban megcsúszhatott az esős, síkos úton, majd egyenesen egy szemből érkező BMW-nek rohant.

A borzalmas csattanás után mind a két autó kigyulladt, a Toyota valósággal lángokban állt. 

A Bors úgy tudja, hogy a sofőr ki sem tudott szállni az égő kocsiból és a tűz fogjaként, az autóban vesztette életét, míg a BMW-ben egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült. 
A helyiek elárulták, hogy 

az eset azért különösen szívszorító, mert tavaly pontosan ugyan itt, egy kísértetiesen hasonló balesetben vesztette életét egy másik autós: úgy tudjuk, akkor is frontális karambol történt, és ahogyan ez esetben, úgy akkor is egy ember életébe került a szörnyűség. A mostani baleset szinte méterre pontosan ugyan ott történt, mint a tavalyi tragédia, olyannyira, hogy az autók roncsai a korábbi baleset emlékére állított búcsúhely előtt feküdtek.

Sokan, akik most szörnyülködve tekintettek a mostani roncsra, látták a tavalyi tragédiát is:

Emlékszem, sőt láttam is akkor a roncsot. Az is borzalmas volt. Ez nem kevésbé szörnyű látvány, az egyik kocsi teljesen kiégett, semmi nem maradt belőle

- mondta. Többen azt is hozzátették, hogy 

a helyszínről és a lángoló kocsiról valaki felvételt is készített, amit élő adásban közvetített is a neten. A sokkoló felvétel sokaknál kiverte a biztosítékot:

- Hatalmas tragédia és mélyen elszomorító, hogy valaki feltette, és élő adásban ment több mint 5 percig, és senki nem ment oda, hogy segítsen - írta egy kommentelő. 

A Bors információi szerint azonban többen is odarohantak segíteni, akik megpróbálták kihúzni a sofőrt a kocsiból és poroltóval is igyekeztek csillapítani a lángokat, de már hiába 

- minden igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni az életét. Azt viszont többen is hozzátették, hogy nagyon remélik, hogy a rendőrség annak is a körmére néz, aki azt a bizonyos élő elvételt posztolta és nyilvánossá tette. Az illetőt azonban vagy már a zsaruk, vagy a népharag érte utol, ugyanis a felvétel a történtek után nem sokkal nyomtalanul eltűnt. 

Amennyiben valaki az autójából videóz egy balesetet, akár 80 ezer forintot is fizethet a szabálysértésért.  A kíváncsiság önmagában nem bűn, azonban az több szempontból is visszás, ha valaki videófelvételt készít a balesetről, és fel is tölti azt valamelyik közösségi platformra.

A felvétellel egyrészt akár kegyeletsértést is elkövethet, másrészt a videó készítője megsérti a KRESZ-t. A szabályzat kimondja ugyanis, hogy vezetés közben mobiltelefonnal videót vagy fényképet készíteni tilos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!