Krimi

2 órája

Két magyar tini segített a szabadnapos ezredesnek elkapni egy őrjöngő rablót (videó)

Akciófilmbe illó jelenetben vett részt egy rabló, egy szolgálaton kívüli rendőri vezető és két gyerek.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Egy kecskeméti intézmény igazgatóhelyettese szeptember 27-én éppen ebédszünetről ment vissza dolgozni, amikor az épület bejáratánál meglátott egy tébláboló férfit. Tájékoztatta, hogy az intézmény zárva van, de a férfi ezen bedühödött és rátámadt. Először megrúgta, majd ököllel is próbálta ütlegelni, de a sértettnek sikerült kitérnie előle, és a főtér irányába menekült. 

A támadó követte, tovább bántalmazta és megfenyegette: ha nem ad neki pénzt, megöli. Az igazgató-helyettes több papírpénzt dobott a férfi felé, míg végül sikerült elmenekülnie.

A rablást többen is látták, köztük két tizenéves fiú és dr. Vaslóczki Ferenc r. ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. 

A kamaszok a telefonjuk kamerájával rögzítették az esetet, és távolról követték a támadót, nehogy meglépjen a rendőrök kiérkezéséig. Közben ugyanis a szolgálaton kívüli vezető, aki szintén messzebbről látta a bűncselekményt, értesítette a közterületi állományt - írja a rendőrség honlapjának híradása nyomán a Baon.hu. 

Az ezredes, valamint a gyerekek nyomában eredtek a rablónak, akit a járőrök percekkel később fogtak el. Előállították a 39 éves férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette a fiatalokat. Megköszönte bátor helytállásukat és segítségüket. 

A két fiatal helytállását elimerte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Forrás:  Police.hu

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!