Balatonfüred

2 órája

Elsőbálozó lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett – írja az MTI.

MW

A 199. Anna-bál résztvevőinek ünnepélyes bevonulása a balatonfüredi Vaszary Villától az Anna Grand Hotelbe 2024. július 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A bál 18 éves szépe az idén érettségizett, és Budapesten tanul tovább, a bálra párjával és családjával érkezett. A 21 éves első udvarhölgy iskolai barátjával vett részt az Anna-bálon, míg a 17 éves második udvarhölgy a családjával jött a balatonfüredi rendezvényre, amelyen már másodszor vett részt.

A bál szépe, a 18 éves balatonfüredi Soós Kriszta Szonja (k), első udvarhölgye, a 21 éves fővárosi Mihály Angelika (b), második udvarhölgye, a szintén budapesti 17 éves Bundschuh Jázmin (j) a 199. Anna-bál eredményhirdetésén a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2024. július 28-án
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Az est folyamán az idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt. Közülük egy szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akik vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon találkoznak az érdeklődőkkel, majd sétakocsikáznak a városban.

A Magyar Állami Operaház balettművészei palotást adnak elő a 199. Anna-bál nyitányában a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2024. július 27-én
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére.

Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848–49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában